Reglerna kring momshantering är krångliga, det görs oförutsägbara tolkningar, ständiga förändringar samt anpassningar till EU – vilket gör att alla företag berörs. Reglerna är komplicerade, svåra att tyda och blir därmed lätta att hantera felaktigt. Det kan innebära oönskade konsekvenser som till exempel straffavgifter och andra onödiga kostnader.


Kursen har fått snittbetyget 4,94 av 5,0 ⭐


Denna kurs ger dig en uppdatering kring de nyheter som finns på området, vilket inkluderar bland annat aktuella rättsfall samt ställningstaganden från Skatteverket. Du kommer även få en inblick i den nya mervärdesskattelagen som började gälla den 1 juli 2023. Kursen varvar teori med praktiska exempel, aktuella rättsfall samt ställningstaganden som spänner över flera områden.

Inom fastighetsmomsen finns många komplicerade områden som du måste behärska för att kunna ge goda råd och fatta bra beslut. Komplicerade regler innebär att det är lätt att göra fel, och dessa fel kan kosta mycket pengar. Under kursdagen koncentrerar vi oss på den praktiska hanteringen av moms inom bygg och fastighetsbranschen, frågeställningar hur momsen ska hanteras i samband med omstruktureringar samt paketeringar av fastigheter.

Du får en uppdatering kring de bestämmelser om var olika tjänster och varor ska beskattas inom EU samt redovisning och rapportering av försäljning av tjänster och varor till och från andra EU länder. Det är också nödvändigt att veta vilka dokument som du måste ha för att kunna bevisa att du har hanterat din försäljning momsmässigt korrekt.

Den 1 juli 2021 trädde nya momsregler i kraft som påverkar företag som bedriver distansförsäljning av varor till konsumenter i annat EU-land. Vi går igenom de nya reglerna, med fokus på att det i vissa fall blir möjligt att undvika momsregistrering i andra EU-länder.

Det är viktigt att hålla sig uppdaterad då det hela tiden sker förändringar. För att undvika negativa momskonsekvenser och optimera företagets resultat bör alla gå en momskurs vartannat år för att hålla sig uppdaterad.

Som deltagare får du ta del av: 

  • Mervärdesskattelag som började gälla den 1 juli 2023
  • Nya regler samt kommande förslag
  • Aktuella rättsfall samt förhandsbesked och EU domar
  • Aktuella ställningstaganden från Skatteverket som påverkar de svenska företagens momsredovisning
  • Momsregler för e-handel
  • Uppdateringar från EU som påverkar rättstillämpningen i Sverige
  • Aktuella frågeställningar rörande fastighets- samt byggmoms

Målgrupp:

Kursen riktar sig till de som kommer i kontakt med mervärdesskattelagen i olika sammanhang, exempelvis revisorer, redovisningskonsulter, CFO, ekonomiansvariga på företag, advokater samt andra personer som i sin yrkesverksamhet kommer i kontakt med momsfrågor. Utbildningen är till för dig som behöver klara av företagets svåraste momsfrågor.

Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs?
Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

08.30 – 09.00
Inskrivning och frukost

09.00 – 10.15
Pass I

10.15 – 10.30
Fikapaus

10.30 – 11.45
Pass II

11.45 – 12.45
Lunch (ingår i priset)

12.45 – 14.15
Pass III

14.15 – 14:30
Fikapaus

14.30 – 16:00
Pass IV

16.00
Kursen avslutas

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakt: Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

9.900 kr (exkl. moms)

Kurstillfällen

Göteborg

25 Nov 2024

Kurslokal:
Radisson Blu Scandinavia Hotel

Platser finns

Utbildningstimmar: 6

Malmö

28 Nov 2024

Kurslokal:
Radisson Blu Malmö

Platser finns

Utbildningstimmar: 6

Stockholm

02 Dec 2024

Livesändning

Fåtal platser

Kurslokal:
BG Institute

Fåtal platser

On Demand
T.o.m. 02 Mar 2025

Utbildningstimmar: 6

Ingår i Kompetensabonnemang

Läs mer

Kurstillfället kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 90 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand.

FÖRELÄSARE

presentation-board 2
 Image of
Pia Hedberg
Skattejurist
Läs mer