Välkommen till ett extrainsatt kostnadsfritt webbinarium under ledning av Sveriges främsta avtalsexpert Christina Ramberg och förhandlingsexperten Johan Lagerbielke. Under webbinariet går föreläsarna igenom vad du bör tänka på och hur du kan agera vid en förhandlingssituation som präglas av hög inflation, skenande energipriser och extrema räntehöjningar.

En ny ekonomisk verklighet har tagit plats och tuffare tider är fortsatt att vänta. Redan under tidig höst undersöktes möjligheten för elbolag att säga upp bundna avtal. Vidare har även bygg- och fastighetsbranschen ställts inför långtgående konsekvenser till följd av både den tidigare covidpandemin och det nuvarande ekonomiska läget. Med andra ord är det många som framöver kommer behöva se över sina avtal för att klara kommande tider.

Lågkonjunkturen ställer gamla avtalsförhållanden i ny dager. Frågor som aktualiserats är bland annat

  • Hur lagstiftningen ser ut när det gäller omförhandlingar?
  • Vad finns det för prejudikat?
  • Vilken praktisk effekt får det för förhandlingar när man omförhandlar redan ingångna avtal?
  • Hur ska man gå till väga för att omförhandla?

Som deltagare får du dels kunskap om förhandlingspsykologin och hur du praktiskt kan gå till väga vid eventuella omförhandlingar.  Vidare behandlas även hur rättsläget kan tänkas komma att se ut framöver och vad begreppet ”väsentligt förändrade förhållanden” innebär rent juridiskt.

Som deltagare får du kunskap om

  • Vad går att omförhandla rent juridiskt?
  • Vad ska man tänka på vid omförhandlingar?
  • Hur lägger man upp en omförhandling?
  • Begreppet väsentligt förändrade förhållanden

Syfte med utbildningen

Webbinariet kommer att ge en orientering i de viktigaste aspekterna i omförhandling av kommersiella avtal på grund av väsentligt förändrade förhållanden.

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

Kostnadsfritt

Kurstillfällen

Stockholm

07 Dec 2022

Webbinarium

Platser finns

Ingår i Kompetenspaket

Läs mer

Webbinariet kommer att livesändas den 7 december klockan 11:30 – ca 12:20. Under webbinariet har du även möjlighet att ställa frågor till föreläsarna via chatt. Efter genomförandet kommer du få tillgång till en inspelad version i 30 dagar. 

FÖRELÄSARE

presentation-board 9
 Image of
Christina Ramberg
Professor
Läs mer
presentation-board 13
 Image of
Johan Lagerbielke
Förhandlingsexpert
Läs mer