Affärsjuridik, Processrätt, Skiljemannarätt
Skiljeförfaranden i praktiken
Välkomna till vår nya och mycket efterfrågade kurs om skiljeförfaranden under ledning av Kaj Hobér som har över 40 års erfarenhet av skiljedomsförfaranden i såväl Sverige som internationella domstolar. Under kursdagen går föreläsaren igenom best practice inom ämnet och som deltagare får du den kunskap som krävs för att hantera återkommande problemställningar, fällor och fallgropar.
Kursdeltagare har vid senaste genomförandet givit kursen snittbetyget 4,74 av 5,0
En stor del av de kommersiella avtal som sluts idag innehåller en skiljeklausul och det är därmed vanligt att tvister löses utanför allmän domstol. Som ombud bör man således vara beredd på att företräda sin klient såväl i allmän domstol som i skiljeförfarande.
Under denna fördjupande kursdag går föreläsaren igenom skiljeförfarandets särskilda utmaningar och möjligheter, vid såväl inhemska som internationella förfaranden. För varje skede i skiljeförfarandet diskuteras tillämpliga regler och – framför allt – vilka konkreta och ofta komplicerade tillämpningssituationer som kan uppkomma.
Kursen leds av Kaj Hobér, en av Sveriges mest välmeriterade specialister inom internationell tvistlösning. Han har tidigare varit ordförande för Stockholm Handelskammares Skiljedomsinstitut och delägare vid Mannheimer Swartling och på White & Case Advokat AB. Vidare är Kaj professor vid Uppsala universitet. Läs mer om Kaj här.
- De viktigaste skillnaderna mellan en domstolsprocess och ett skiljeförfarande
- Tillämpningsproblem vid varje skede i skiljeförfarandet
- Edition, säkring av bevis och hantering av motkrav från motparten
- Viktiga överväganden från ombudets perspektiv
- Senaste lagändringarna i lagen om skiljeförfarande
Målgrupp:
Kursen vänder sig till advokater och biträdande jurister som är verksamma som ombud i skiljeförfaranden eller som skiljemän. Du förväntas ha processvana och därmed kunskap om skiljedomsrättsliga frågor.
Syfte:
Syftet med denna utbildning är att ge deltagarna den kunskapen som behövs för att öka förutsättningarna att vinna framgång vid skiljeförfaranden. Efter genomförd kurs har du som deltagare god kännedom om de olika regelverken i ett skiljeförfarande, skiljeförfarandets olika faser och särskilda utmaningar.
08.30 – 09.00
Inskrivning och frukost
09.00 – 10.15
Pass I
Skiljeavtalet
Utseende och jäv av skiljemän
10.15 – 10.30
Fikapaus
10.30 – 11.45
Pass II
Tillämplig lag
11.45 – 12.45
Lunch (ingår i priset)
12.45 – 14.15
Pass III
Förfarandet inför skiljenämnden
Skiljedomen
14.15 – 14:30
Fikapaus
14.30 – 16:00
Pass IV
Erkännande och verkställandet av skiljedomar
Frågestund
16.00–
Kursen avslutas
Frågor om kursen?
Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakta oss: Kontakta oss
ANMÄLAN
Pris
9.900 kr (exkl. moms)
Kurstillfällen
Stockholm
26 Sep 2024
Livesändning
Kurslokal:
BG Institute
On Demand
T.o.m. 26 Okt 2024
Utbildningstimmar: 6
Ingår i Kompetensabonnemang
Kurstillfället kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand.