Alla befinner sig någon gång i situationer där man ska påverka sin omgivning. När du tar upp något på ett möte eller i en presentation så argumenterar du ofta – kanske utan att du tänker på det. Om du vill förändra något, få med dig lyssnarna på ett nytt förslag eller få dem att förstå nyttan med någonting så handlar det om att övertyga dem som lyssnar och då är det viktigt att använda rätt argument, på rätt sätt.  Så, för att lyckas övertyga krävs eftertanke, rätt förberedelser och sinnesnärvaro så att man kan undvika vanliga misstag.

Under detta webbinarium får du kunskap om hur du planerar och strukturerar en tydlig argumentation samt lär dig hur du undviker de vanligaste misstagen.

Som deltagare får du kunskap om:

  • Hur kan man lägga upp en argumentation?
  • Vad är viktigt att tänka på när du vill övertyga?
  • Vad är ett bra argument?
  • Vanliga misstag i argumentationer
  • Att bemöta invändningar och motargument

Syfte/mål med utbildningen:

Syftet med webbinariet är att deltagarna ska få insikt i hur de kan tänka när de ska argumentera för att bli ännu mer övertygande.

Målgrupp:

Alla som i sin yrkesroll behöver föra en argumentation på något sätt. Exempelvis HR, jurister och advokater, ekonomer, chefer, projektledare med många fler.

Föreläsare: Torbjörn Andersson och Jenny Rosqvist, grundare av Retorikutbildning.se Sverige AB. Båda har arbetat som retorikkonsulter i över 15 år och har utbildat och tränat många i presentationsteknik och att bli bra på att argumentera effektivt .

Webbinariumserie i retorik och argumentation

Detta webbinarium ingår i en serie om fyra vars syfte är att ge dig som deltagare effektiva verktyg och tekniker för att framgångsrikt hålla i möten och argumentera på rätt sätt. Du får även lära dig hur du bemöter fula knep och hur du undviker de vanligaste misstagen.

Att presentera online – E-kurs – spelades in 23 februari 2022
Effektiv argumentationsteknik vid möten och presentationer – 21 mars 2022
Fula knep i möten och argumentationer – 19 April 2022
Att leda workshops & kreativa möten fysiskt och online – 16 Maj 2022

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakt: Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

1.990 kr (exkl. moms)

INGA KURSTILLFÄLLEN

Den här kursen har för närvarande inga tillgängliga datum. Om du är intresserad av att delta så kan du skicka in en intresseanmälan nedan. Du meddelas när vi har fått ett flertal intressenter.

Du kommer ej att debiteras någon kostnad vid en anmälan.

Ingår i Kompetensabonnemang

Läs mer

Webbinariet kommer att livesändas den 21 mars kl. 09:00-10:00. Under webbinariet har du även möjlighet att ställa frågor till föreläsarna via chatt.  Om du inte har möjlighet att delta live har du möjlighet att ta del av en inspelning i 30 dagar efter sändningen. Det går bra att skicka in frågor till föreläsarna till info@bginstitute.se inför webbinariet.

FÖRELÄSARE

presentation-board 8
 Image of
Jenny Rosqvist
Retorikkonsult, VD
Läs mer
presentation-board 2
 Image of
Torbjörn Andersson
Huvudansvarig för retorikutbildning.se
Läs mer