Kostnadsfritt webbinarium med Johan Eriksson den 5/6 - Förhörsstrategier

Har du koll på knepen som gör dig till en bättre talare och vad som bidrar till ett bra framförande? För jurister är det viktigt med rätt innehåll, men för att öka dina chanser till framgång i rättssalen är det mycket mer än innehållet som påverkar hur ett budskap uppfattas och tas emot.

Missa inte vårt kostnadsfria webbinarium Övertygande retorik för jurister, som ger dig tips för att du ska kunna framföra dina argument så att åhörarna tar till sig budskapet. 

5 retoriktips för att bli mer övertygande 

1. Väck engagemang
Ett engagerat tilltal ökar förutsättningarna för att få dina åhörare att lyssna.

2. Motivera och skapa nyfikenhet!
Många börjar med att tala om vad de ska berätta, eller presentera en agenda. Det är visserligen inte fel men om du istället inleder med en cliffhanger eller en triggande fråga som skapar nyfikenhet kan du skapa nyfikenhet. Därefter kan du presentera den struktur du tänker hålla dig till.

3. Bli inte för formell
Saklighet och korrekthet är många gånger bra.  Men låt det inte hämma engagemang och ett levande framförande. Även domare är människor och påverkas av andra omständigheter än enbart innehållet i sig.

4. Använd rösten
Ta plats med rösten. Röstläge och volym kan i hög grad ha inverkan på hur ett budskap uppfattas. Var även medvetenhet om tempo, artikulation, betoning och pausering. Med små medvetna förändringar kan man påverka mottagaren och hur ett budskap uppfattas, landar och tas emot.

5. Innehåll och storytelling
Det är viktigt att inte bara redovisa ett innehåll. Ett överlägset sätt att åstadkomma engagemang och nyfikenhet som leder till att mottagaren lyssnar är att bygga en berättelse, så kallad storytelling.

Med enkla medel kan alla ta sina anföranden till en ny nivå.

Vill du lära dig mer?
Kursen Retorik för den processande juristen ger dig ett grundläggande ramverk som ger trygghet och ökar dina möjligheter att fånga och fängsla, att nå fram med största möjliga effekt samt att, oavsett talarsituation, utstråla estradpondus och inge förtroende med eller utan tekniska hjälpmedel.

Dela sidan

Del av Blendow Group (org nr: 556744-7858)
Gå till Blendow Group

 © 2023 BG INSITUTE