Principalansvar och aktuella avgöranden

Som advokat med principalansvar är det viktigt att agera i linje med rådande disciplinpraxis för att inte äventyra ditt eller byråns goda renommé. Hur långt sträcker sig principalansvaret och vad kan hända om du som advokat brister i något avseende? 

BG Institute har tillsammans med Blendow Lexnova skräddarsytt ett kostnadsfritt webbinarium för dig som är principal och vill säkerställa att du uppfyller dina krav och skyldigheter. Den 15 juni går Staffan Bergqvist, tidigare ledamot av Advokatsamfundets disciplinnämnd igenom aktuella avgöranden som är viktiga att hålla koll på och analyserar betydelsen av dem.

Under webbinariet får du djupare kunskap om vilket ansvar du har i förhållande till dina biträdande juristers agerande och vad du har för skyldigheter gentemot dem. Vi hjälper dig att arbeta proaktivt och aktivt för att undvika snedsteg som kan bli dyra både för dig och din verksamhet.

Ur innehållet

  • Genomgång av aktuella avgöranden som principaler bör känna till
  • Analys kring principalansvarets omfattning
  • Etiska frågor som aktualiseras i principalers arbete
  • Frågestund

Målgrupp

Advokater med principalansvar.

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

Kostnadsfritt

Kurstillfällen

Stockholm

15 Jun 2023

Webbinarium

Platser finns

Är du intresserad av att veta mer om BG Principal?

Läs mer

Webbinariet kommer att livesändas den 15 juni klockan 11:30-13:00. Under webbinariet har du även möjlighet att ställa frågor till föreläsaren via chatt.  

FÖRELÄSARE

presentation-board 1
 Image of
Staffan Bergqvist
Advokat och delägare
Läs mer