Är du ekonomichef eller redovisningsansvarig? Denna nyhetsdag är för dig som arbetar med eller berörs av inkomstbeskattning av svenska bolag. Skatterätten är det senaste området som vi nu adderar till vår långa rad av nyhetsdagar. Precis som vanligt på våra nyhetsdagar så kommer du även här få senaste nytt på området.

Med lång erfarenhet och gedigen kunskap kommer föreläsarna att ge dig ett helt unikt perspektiv på vad som är aktuellt och vad som komma skall. De kommer att ta upp skattenyheter och praktiska exempel kring regelverken vid skattemässiga underskott, koncernbidrag och underprisöverlåtelser.

Inledningsvis redogörs för ny lagstiftning och aktuella rättsfall avseende koncernbeskattning, omstrukturering och incitamentsprogram för svenska aktiebolag. Detta följs av verktyg för hantering av skattemässiga underskott t.ex. begränsningsregler vid ackord eller ägarförhållanden samt eventuella konsekvenser vid felhantering.

Observera att alla nyhetsdagar på BG Institute utgår från aktuella rättsfall, lagändringar och trender. Agendan för nyhetsdagarna kommer därför inte att fastställas slutgiltigt förrän efter sommaren.

Under dagen behandlas bland annat:

  • Nyheter vad gäller FÅAB-regler.
  • Höstbudgeten och andra lagförslag.
  • Moms aktuellt m.m.
  • Rättsfall och vägledning som kommit under året.

Målgrupp:

Ekonomichefer och redovisningsansvariga på företag.

Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

08.30 – 09.00
Inskrivning och frukost

09.00 – 10.15
Pass I

10.15 – 10.30
Fikapaus

10.30 – 11.45
Pass II

11.45 – 12.45
Lunch (ingår i priset)

12.45 – 14.15
Pass III

14.15 – 14:30
Fikapaus

14.30 – 16:00
Pass IV

16.00
Kursen avslutas

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakt: Kontakta oss

ANMÄLAN

Kurstillfällen

08 dec 2022

Livesändning

Platser finns

Kurslokal: Stockholm

Platser finns

On demand

Pris

8.900 kr (exkl. moms)

Ingår i Kompetenspaket

Läs mer

Livesändning – kurstillfället den 8 december kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här!

FÖRELÄSARE

presentation-board 3
 Image of
Britta Nordström
Skattejurist
Läs mer
presentation-board 3
 Image of
Thomas Bergman
Skattejurist
Läs mer