Allt fler företag och organisationer förstår vikten av en stark och prestationsfrämjande organisationskultur. Det är egentligen ganska självklart – trivs du på jobbet presterar du bättre. Trivs alla medarbetare bättre på jobbet samtidigt går det att mäta effekten av det i alla nyckeltal.


Kursdeltagare har vid senaste genomförandet givit kursen snittbetyget 4.62 av 5.0 ⭐


Under kursen får du verktygen som tar kulturarbetet till ett medvetet och strukturerat arbete. Såhär skapar ni den företagskultur ni önskar,  på ett strukturerat, mätbart och metodiskt sätt med de effektivaste forskningsbaserade verktygen. Engagemang kan aldrig beordras fram, företag som vill bli ledande arbetar aktivt med attityder och värderingar för att utveckla organisationen med liten påverkan över tid, ett arbete som bör involvera hela företaget.

Utbildningen vänder sig till dig som har ansvar för dessa frågor och vill bli bättre på att få genomslag i området och veta hur du skall göra för att lyckas i din organisation. Under utbildningen jobbar du utifrån dina utmaningar och får värdefulla tips och råd och verktyg/övningar.

Varför skall man jobba med kulturen, hur man kan mäta kultur samt hur man lägger upp ett framgångsrikt kulturarbete från ledning till medarbetare kopplas samman till en röd tråd under dagen. Utbildningen ger dig grunderna i att självständigt driva och utveckla företagskulturen i din organisation. Du får inspiration varvat med övningar och genomgång av de effektivaste verktygen baserat på psykologi och beteendevetenskap. Under utbildningen går vi igenom exempel från verkliga case, allt i syfte att du skall komma hem fullmatad med inspiration och din egen att göra-lista.

Utbildningen kommer att fokusera på följande:

 • Varför jobba aktivt med sin företagskultur? Så får du prioritet kring ämnet samt att du får jobba med hur ert nuläge ser ut.
 • Så mäter du företagskultur – vi går igenom enklare och mer omfattande metoder för att få fram ett nuläge.
 • Grundteori och forskning bakom organisationskultur hur det påverkar prestation.
 • Struktur för ett lyckat kulturarbete – så lägger du upp och genomför ett lyckat kulturarbete
 • ”Hur kultur”-passet ägnas helt åt att titta i verktygslådan och du får både en genomgång samt testa på ett antal kulturverktyg.
 • Leda med kultur – vi sätter ihop grundforskningen kring mänsklig beteendeförändring med verktygslådan och skapar ett kulturramverk för dig som ledare att hålla sig i under ditt kulturbygge.

Vill du bli en expert på hur man bygger och underhåller en stark företagskultur samtidigt som man marknadsför sitt varumärke på rätt sätt? Då är det en bra idé att gå både vår kurs om företagskultur och vår kurs om Employer Branding. Lär dig från vår erfarna kursledare Robert och få en helhetsbild av hur dessa två områden samverkar för att skapa en framgångsrik organisation.

Kursledare Robert Dybeck brinner för ämnet och har hjälpt mängder med företag med nå fram och ut med sitt kulturbygge. Han jobbar ofta som så kallad Kultur-PT vilket gör att han hoppar in och ut ur mängder av organisationer allt från Ikea, Circle K, Svenska Kyrkan till Praktikertjänst eller Brandkåren.

Robert har ett tydligt affärsperspektiv på området. ”För mig handlar det om lönsamhet och prestation, jag brinner för att göra ämnet konkret och mätbart. Vill du ha fluff och försiktighet är detta inte kursen för dig. Många strävar efter att skapa ett företag i världsklass, det kräver medarbetare som presterar och trivs. Det i sin tur kräver fokus och långsiktighet som är starkt kopplat till såväl företagskultur som varumärke. Till vardags är Robert en av grundarna till Kulturbyrån Wildfire som jobbar enbart med kultur, utöver det hjälper han ett flertal större organisationer som konsult och expertrådgivare inom kultur och Employer branding.

Som deltagare får du kunskap om:

 • Argumenten för ett kulturarbete samt forskningen som stödjer dem
 • Metod för att strukturerat kickstarta och sedan förvalta ett kulturarbete
 • Förevisning av de effektivaste verktygen där du får med dig flera övningar och upplägg du kan implementera direkt i din egna organisation
 • Leda med kultur – vad gör de som lyckas och vilka är de viktigaste framgångsfaktorerna
 • Ställa dina frågor, Robert har djup kunskap och erfarenhet och flera moment i kursen är öppna för deltagarnas egna frågor och erfarenheter. Deltagarnas utbyte med varandra är ett viktigt inslag i upplägget.

Målgrupp:

HR, VD eller ledare som vill nå sina strategiska mål med företagskultur som verktyg. Även People and Culture-ledare eller utbildningsansvariga eller ledare i ideella organisationer har stor nytta av kursinnehållet.

Syfte/mål med utbildningen:

Att du självständigt kan driva ett kulturarbete i din egna organisation. Du får metoden och verktygen samt inspiration att vilja börja. Kursen ger dig konkreta metoder och verktyg att driva och genomföra ett lyckat kulturarbete.

Nivå/förkunskaper:

För dig som jobbat en del med ämnet men vill lära dig mer och få konkreta arbetssätt och metoder samt inspiration och hur exempel från hur andra gjort.

08.30 – 09.00
Inskrivning och frukost

09.00 – 10.15
Pass I

Varför kultur – hur det påverkar prestation, så får du prioritet kring ämnet
Hur mäter vi kultur – du får metoder för att identifiera ditt nuläge.

10.15 – 10.30
Fikapaus

10.30 – 11.45
Pass II

Grundteori kring företagskultur och principer för beteendeförändring. Genomgång av ett case. Vi jobbar sedan med ditt eget eller casets nuläge.

11.45 – 12.45
Lunch (ingår i priset)

12.45 – 14.15
Pass III

Hur förtagskultur? Nu är det dags att sätta struktur för kulturbygge. Vi går igenom metod och börjar sedan titta på och testa kulturverktyg på varandra. Vi får mängder av inspiration och exempel från verkliga case.

14.15 – 14:30
Fikapaus

14.30 – 16:00
Pass IV

Ledarskap och kulturramverk. Vi sätter samman struktur, metod och verktygslåda med ett kultur- och värderingsstyrt ledarskap. 3 tips för dig som ledare. Så hanterar du svaga ledare och du får med dig övningar att använda i din vardag.

16.00
Kursen avslutas

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakt: Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

8.900 kr (exkl. moms)

Kurstillfällen

Stockholm

24 Okt 2024

Livesändning

Platser finns

Kurslokal:
BG Institute

Platser finns

On Demand
T.o.m. 24 Nov 2024

Utbildningstimmar: 6

Ingår i Kompetensabonnemang

Läs mer

Kurstillfället kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand.

FÖRELÄSARE

presentation-board 2
 Image of
Robert Dybeck
Expert på employer branding
Läs mer