Under en praktiskt inriktad utbildningsdag fokuserar vi på de särskilda förutsättningar, svårigheter och fördelar som präglar ledarskapet.


Kursdeltagare har vid senaste genomförandet givit kursen snittbetyget 4,21 av 5,0 ⭐


Utmaningen som chef är att man måste kunna balansera krav och önskemål såväl uppifrån som nedifrån. Man ska dels vara arbetsgivarens representant och stå för ledningens beslut inför sin egen grupp – samtidigt som man också är den som för egna gruppens talan uppåt. Det är också lätt att man blir klämd mellan chefs/ledarskapet och att arbeta operativt inom den egna professionen. Den balansen innebär samtidigt en möjlighet att vara den som är med och leder utvecklingen.

➡️ Läs mer: Chefens utmaningar: Balansera ansvar, förväntningar och egna krav

Kursen ger dig konkreta verktyg och metoder för att bygga ett välfungerande ledarskap. Vi tittar dels på hur du säkerställer effektivitet och leverans, dels på hur du arbetar med de så viktiga mjuka aspekterna i ledarskapet – kommunikation, motivation och stöttning. Vi ger dig kunskap om hur du kan gå tillväga för att fånga upp och adressera problem, och tittar slutligen på de så viktiga arbetsmiljöfrågorna.

Under kursdagen varvar vi teori med praktiska övningar, erfarenhetsutbyte och diskussioner för att fördjupa och befästa de nya kunskaperna.

Som deltagare får du kunskap om

• Balans och prioritering mellan ledarskap, chefskap och den egna professionen
• Hur du leder möten och bidrar till en god möteskultur
• Vilka förutsättningar, resurser och befogenheter som behövs för rollen
• Det goda samtalet och framgångsrik kommunikation
• Vikten av tydlighet och kontinuerlig information
• Utmanande samtal, kompetenskrav och bedömningsfällor

Syfte med utbildningen

Efter kursen har du fått insikt och metoder för vad du som ledare kan göra för att säkra effektivitet, samarbete och trivsel i en arbetsgrupp. Du har fått en verktygslåda med konkreta tillämpbara metoder som du direkt kan omsätta i praktiken, och du har fått kunskaper för att skapa ett långsiktigt hållbart välfungerande ledarskap.

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla som har en eller flera högre chefer över sig och som har personalansvar över en arbetsgrupp alternativt har ett indirekt ledarskap över medarbetarna. T.ex. gruppchefer, mellanchefer, enhetschefer etc. Kursen kan också vara lämplig om du jobbar inom HR-området.

08.30 – 09.00
Inskrivning och frukost

09.00 – 10.15
Pass I

10.15 – 10.30
Fikapaus

10.30 – 11.45
Pass II

11.45 – 12.45
Lunch (ingår i priset)

12.45 – 14.15
Pass III

14.15 – 14:30
Fikapaus

14.30 – 16:00
Pass IV

16.00
Kursen avslutas

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakt: Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

8.900 kr (exkl. moms)

INGA KURSTILLFÄLLEN

Den här kursen har för närvarande inga tillgängliga datum. Om du är intresserad av att delta så kan du skicka in en intresseanmälan nedan. Du meddelas när vi har fått ett flertal intressenter.

Du kommer ej att debiteras någon kostnad vid en anmälan.

Ingår i Kompetensabonnemang

Läs mer

Livesändning – kurstillfället den 27 oktober kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand.

FÖRELÄSARE

presentation-board 0
 Image of
Lasse Frisk
Ledarskapsexpert
Läs mer