Familjerätt I har fokus på den grundläggande metodiken i mål och ärenden om vårdnad, boende och umgängen. Kursen berör tillämpningen av reglerna om vårdnad, boende och umgänge i 6 och 21 kap. föräldrabalken.


Kursdeltagare har vid senaste genomförandet givit kursen snittbetyget 4,85 av 5,0 ⭐


Aktuella processuella regler inklusive handläggningen i domstolen kommer att behandlas. Under kursen kommer ett ärende att beskrivas från ställningstagandet att väcka talan till dess saken ska prövas i domstol.

Som deltagare får du kunskap om

  • Metodiken i mål och ärenden om vårdnad, boende och umgänge.
  • Processen i mål enligt 6 kap. FB.
  • Processen i ärenden om verkställighet enligt 21 kap. FB.
  • Avgörande kriterier av betydelse vid ställningstagande till frågor om vårdnad, boende och umgänge.
  • Strategier för talans väckande vid domstol.
  • Förberedelse och huvudförhandling i mål om vårdnad, m.m.

Målgrupp

Denna kurs riktar sig främst till advokater och andra jurister som ska börja arbeta med vårdnad, boende och umgänge eller som har viss erfarenhet av att arbeta med dessa frågor. Även andra yrkesutövare, t.ex. familjerättssekreterare, som ska börja arbeta med eller har viss erfarenhet av de aktuella frågeställningarna har stor nytta av de kunskaper som erhålls genom kursen.

Övrigt

Det finns möjlighet att lämna in frågeställningar till föreläsaren före kursen, dock senast 14 dagar i förväg. Frågor eller förslag på diskussionsämnen skickas till kursinformation@bginstitute.se och vidarebefordras sedan till föreläsaren.

Under våren kommer Mats Sjösten även att hålla i Familjerätt II – Processen i mål om vårdnad, boende och umgänge samt verkställighet (fördjupningskurs) och Familjerätt III – Processen i mål om vårdnad, boende och umgänge samt verkställighet (fördjupningskurs, dag 2).

08.30 – 09.00
Inskrivning och frukost

09.00 – 10.15
Pass I

10.15 – 10.30
Fikapaus

10.30 – 11.45
Pass II

11.45 – 12.45
Lunch (ingår i priset)

12.45 – 14.15
Pass III

14.15 – 14:30
Fikapaus

14.30 – 16:00
Pass IV

16.00
Kursen avslutas

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

9.500 kr (exkl. moms)

INGA KURSTILLFÄLLEN

Den här kursen har för närvarande inga tillgängliga datum. Om du är intresserad av att delta så kan du skicka in en intresseanmälan nedan. Du meddelas när vi har fått ett flertal intressenter.

Du kommer ej att debiteras någon kostnad vid en anmälan.

Ingår i Kompetensabonnemang

Läs mer

Kurstillfället den 15 mars kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand.

FÖRELÄSARE

presentation-board 0
 Image of
Mats Sjösten
Lagman
Läs mer