Den nya lagen om företagsrekonstruktion innebär genomgripande förändringar av det svenska rekonstruktionsförfarandet. På vår nya kurs kommer föreläsarna, advokat Erik Selander och hovrättspresidenten Ylva Norling Jönsson – som var särskild utredare i den nu aktuella Rekonstruktionsutredningen – att redogöra för vad den nya lagen innebär i praktiken.


Kursdeltagare har vid senaste genomförandet givit kursen snittbetyget 4,31 av 5,0 ⭐


Den 1 augusti 2022 trädde den nya lagen om företagsrekonstruktion i kraft. Bakgrunden till lagen är EU-direktivet 2019/1023/EU om ramverk för förebyggande rekonstruktion. Den nya lagen erbjuder nya rättsliga verktyg vid en företagsrekonstruktion.

Under kursen kommer den nya lagen genomgås i stort och jämförs med den gamla lagen om företagsrekonstruktion. Vilka likheter och vilka skillnader finns? Vidare redogörs mer i detalj för väsentliga nyheter i den nya lagen. Härutöver gås igenom vissa följdändringar i anledning av den nya lagen. Vi kommer även fokusera på hur lagstiftningen har tillämpats under den period som passerat sedan ikraftträdandet.

Under dagen kommer föreläsarna även att redogöra något om pågående lagstiftningsarbete på rekonstruktionsområdet på EU-nivå.

Som deltagare får du kunskap om

  • En grundlig genomgång av den nya lagen om företagsrekonstruktion
  • Väsentliga skillnader mellan lagen och den gamla lagen om företagsrekonstruktion
  • Pågående lagstiftningsarbete på rekonstruktionsområdet på EU-nivå
  • Ett år senare – praxis och tillämpningsfrågor

Syfte med utbildningen

Syftet med kursen är att deltagarna ska få en god insikt i den nya lagen om företagsrekonstruktion och de möjligheter och krav som lagen innebär

Målgrupp

Kursen riktar sig till konkursförvaltare, rekonstruktörer och borgenärsföreträdare, revisorer, advokater, domare, skatteexperter samt andra aktörer som på ett eller annat sätt berörs av en företagsrekonstruktion.

08.30 – 09.00
Inskrivning och frukost

09.00 – 10.15
Pass I

10.15 – 10.30
Fikapaus

10.30 – 11.45
Pass II

11.45 – 12.45
Lunch (ingår i priset)

12.45 – 14.15
Pass III

14.15 – 14:30
Fikapaus

14.30 – 16:00
Pass IV

16.00
Kursen avslutas

Frågor om kursen?

Telefon: 08-579 366 00
E-post: info@bginstitute.se
Kontakta oss

ANMÄLAN

Pris

9.500 kr (exkl. moms)

INGA KURSTILLFÄLLEN

Den här kursen har för närvarande inga tillgängliga datum. Om du är intresserad av att delta så kan du skicka in en intresseanmälan nedan. Du meddelas när vi har fått ett flertal intressenter.

Du kommer ej att debiteras någon kostnad vid en anmälan.

Ingår i Kompetensabonnemang

Läs mer

Kurstillfället den 23 maj kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand.

FÖRELÄSARE

presentation-board 0
 Image of
Erik Selander
Advokat
Läs mer
presentation-board 0
 Image of
Ylva Norling Jönsson
Hovrättspresident
Läs mer